Thursday, June 30, 2011

Sepetang bersama Pavlova bukan Casanova

Assalamualaikum and Hello Mello !

Petang tadi taktau kena rasuk ape ntah tetibe jadi rajin.cehceh.sebab tetibe dtg perasaan nak buat Pavlova.sejenis kek.entah aku pun tak pasti eje sebenarnya mcmane #pufflova #pavlova
atau #preloved. okay,yg last tak kelakar.

memandangkan sekarang bukak blog org je,tengok mesti ade pasal isu Pavlova ni.so,memang kuat terpengaruh dengan alam maya ni terus pergi Tunas Manja beli buah-buahan.eleh,stroberi dengan anggur je pun.lepastu beli cream.

So,petang tadi memang aku date dengan Pavlova je ah.haha nak try sekali,sebab tengok dekat blog org meleleh air liur sheot.

Bila dah buat petang tadi,baru tau yg tak de lah susah mane pun buat Pavlova ni.Bahan semua senang nak beli.dan ade yg dah sedia ade dkt rmh.tapi

kena berhati hati.alatan tak boleh langsung ade air.lepastu oven kau kena usha je,tak bole bukak mase tengah tunggu die nak masak.tapi,ibu aku selamber ya ya je bukak.sebab eh hem,die tetanye tanya ape yg aku buat sebenarnya.kih kih kih

last-last,hasilnya jadi lah Pavlova Cik Kia. nampak fresh gitu kan.aku rase manis,tapi ibu dengan kak ayu kate elok lah ni.dah sedap dah.okay,bangga kejap.hehe



ingat nak buat 2 lapis,tapi kan nak tunggu satu layer pun dah azab lamanya.keh keh



nah close up sikit.hehe buah kiwi takde,kalau tak cun sikit kan.

so,yang ni je aku mampu buat.First time buat kan,mesti buruksss sikit.heee nasib baik menjadi,alhamdullillah ;)



silalah menjamu mata anda ya.

chiow.byebye

15 comments:

Nur Fajariah said...

wahh!!kek..dh leh bukak kedai jual kek ni..hehe

cik najihah said...

sedapnye weh nak sikit hee

farahinkamaruddin said...

dikk,kongsi resipi peliss..i tgk ramai sgt buat bnda nih.ape yg best no?na try laa

Opah Kentang said...

alahai sedapneyr... biler nak bagi kat opah sikit :)

KAMIHIDUP said...

mak ai, terliur sangat.

COTTON LADY said...

wahhhh kia pndai wat pavlova!!!~gue tabik spring sama lo kia!!!!bab decoration tue ley dpt A++++ >.<

syakey said...

woww wee. sedap je tgk.
terer jugak si kia ni buat kek ye

:P

cik kia said...

fajar : hihi jom kite kongsi kedai nak ? hehee

cik kia said...

jiha : dtgla rumahh yeyee ;)

cik kia said...

fara : alahai akak,i pun belajar dkt youtube je nih.hihi sedappp dan berkhasiat ;)

cik kia said...

opah : dtg la rumah.hehee ;)

cik kia said...

KAMIHIDUP : ce try buat.hehe

cik kia said...

sasa : wah,dpt 4 flatt! yeayyy ;)

cik kia said...

syakey : tak terer pun,try buat je.hehe

aiENn cHAm said...

nk resepii..hehee

Post a Comment